Hvad koster det at bygge en pool?
For mange er det en drøm at have egen pool på grunden, men hvad koster det egentlig at bygge en pool? Og hvad skal man tænke på, inden man går i gang? Her finder du et samlet overblik over oplysninger, som kan hjælpe dig videre med dit poolprojekt.
Den endelige pris på netop din pool, afhænger af flere faktorer. Du kan påvirke prisen en hel del ved at overveje, hvilken type pool du vil bygge, om du kan udføre en del af arbejdet selv og sammenligne udgifterne til en nedgravet pool med udgifterne til modeller, som står på jorden. Udgifterne til en almindelig størrelse pool kan ligge på alt fra 200.000 til 600.000 kr., og der findes mange forskellige tilvalg, som hurtigt kan få prisen til at skyde i vejret. En pool, som bygges oven på jorden, er betydeligt billigere, da selve poolkonstruktionen ofte koster mindre, og størstedelen af arbejdsomkostningerne forsvinder. For at regne ud hvor meget dit poolbyggeri kan komme til at koste, er det en god idé at regne på følgende punkter:
1. Poolkonstruktionen
Form, størrelse og konstruktionens materiale har stor indvirkning på slutprisen, men det er også vigtige valg med tanke på vedligeholdelse og udgifter i årene, der kommer. Hvordan skal poolen bruges, og hvor meget tid er du klar til at investere i at passe den?
2. Pooltilbehør
En stige, belysning og en pooloverdækning koster ekstra. Måske behøver du ikke købe alt fra begyndelsen? Undersøg, hvad der skal installeres fra start, og hvad du kan supplere med senere. Måske du kan fordele udgifterne over flere år.
3. Arbejdsomkostninger og montering.
Poolen skal fragtes og monteres. Skal den graves ned, og jord graves væk, eller skal der bygges et trædæk rundt om poolen? Medregn alt arbejde, som skal udføres, og tænk på, at alt, som omhandler el og vand, skal uføres af autoriserede fagfolk, som kan give garanti for det udførte arbejde.
Driftsomkostninger for en pool
Inden du beslutter dig for, hvilken type pool du skal bygge, er det godt at tænke på poolens driftsomkostninger såsom rengøring og opvarmning. Hvor stor udgiften bliver hver måned, afhænger blandt andet af poolens størrelse. Undersøg derfor, hvad det koster om måneden for den pool, du er interesseret i.
I de fleste tilfælde kan du træffe forskellige valg for at sænke driftsomkostningerne. Som ved mange andre valg er det en god idé at tænke langsigtet. Det kan for eksempel være en god idé at købe en lidt dyrere varmepumpe, som er energibesparende og dermed billigere i drift. I det lange løb bliver det ofte mindre bekosteligt, både for pengepungen og klimaet.
Noget andet, som du også skal have med i dine beregninger, er, hvorvidt du planlægger at finansiere dit byggeri med et privatlån. Når du ansøger om et lån, har du mulighed for at udforme en betalingsplan, som passer til dig og dit månedlige budget. På den måde får du et klart billede af, hvor meget du skal betale for dit lån hver måned.
Tips: Lav et budget for, hvor meget din pool kommer til at koste dig om måneden, inden du begynder at planlægge dit byggeri. Derefter kan du gå ud fra dit budget, når du træffer dine beslutninger.
Byggetilladelse til din pool
Sidst, men ikke mindst. Det er vigtigt at undersøge, om din pool kræver byggetilladelse, overholdelse af hegnslovens bestemmelser eller om byggeriet kræver en indberetning til BBR. Oftest kræves der ingen byggetilladelse, men det kan variere afhængigt af eventuelt pooltag, altan eller trædæk rundt om poolen. Du kan finde yderligere oplysninger på din kommunes hjemmeside.
Poolen øger værdien af din bolig
En pool i haven er ikke bare ekstravagant og giver lidt ekstra luksus i hverdagen. En svensk undersøgelse viser faktisk, at et hus med pool i gennemsnit sælges for ca. 9,3 procent mere sammenlignet med et hus uden pool. En pool højner altså ikke bare livskvaliteten, den kan også vise sig at være en god investering i fremtiden.